logo
Фирма „Краси ЛА“ е една от водещите фирми на българския пазар, специализирана в текстилно-интериорно обзавеждане.
Позната и предпочитана от своите клиенти, повече от 20 години, фирмата впечатлява с богата гама висококачествени платове и материали за изработката на пердета, завеси, кувертюри, дамаски, спално бельо, покривки, салфетки, калъфи за столове, хавлиени изделия и всички видове щори.
0895 30 95 95; krasi_la@abv.bg

РАНФОРС

HomeРАНФОРС

Какво е ранфорс?

Ранфорс представлява специална тъкан, която е съставена от 100% памук.

Каква е разликата между ранфорс и стандартните хасета?

Разликата между двата вида тъкъни се корени в структурата на нишката, която изгражда тъканта. Нишката е с гъстота  от 57 до 80 нишки см2 / прежда тех 20 /125 гр/м2.

Това дава възможноста на тъканта да бъде по-мека и да се свива по-малко в сравнение със стандартното памучно хасе. Тук трябва да отбележим, че  памучния сатен или перкалът се свиват по-малко от ранфорсът.

Къде се използва ранфорс?

Памучният ранфорс се използва основно при изработката на чаршафи, олекотени завивки, спално бельо и калъфки за възглавници. Ранфорсът поддържа температурата на тялото и това го прави подходящ за всеки сезон от годината. Друго важно свойство на тъкънта е, че е изключително здрав, цветовете му се запазват дълго при пране и може да се използва доста дълго време.