logo
Фирма „Краси ЛА“ е една от водещите фирми на българския пазар, специализирана в текстилно-интериорно обзавеждане.
Позната и предпочитана от своите клиенти, повече от 20 години, фирмата впечатлява с богата гама висококачествени платове и материали за изработката на пердета, завеси, кувертюри, дамаски, спално бельо, покривки, салфетки, калъфи за столове, хавлиени изделия и всички видове щори.
0895 30 95 95; krasi_la@abv.bg

Перкал

HomeПеркал

Какво е перкал?

Перкалът е тъкан, която може да бъде направена от най-различни материали, като памук, полиестер или и от двете. Качеството се определя от броят нишки и състава им. За висококачествен перкал се смята този, който е направен от 100% памук и има не по-малко от 180 нишки на квадратен инч.

Какви са отличителните му страни?

Перкалът е хладен на допир и е идеален при топло време, тъй като държи влагата далеч от допира и с кожата.

Перкалът е естествено гладък, без значение о от броя на нишките. Гъстата техника на тъкане прави перкала в сравнение с платове, тъкани с други, различни техники.

Перкалът устоява на сгъване след пране и с времето става по-мек, което го прави отличен избор за спално бельо.

От какво е направен?

Спалните комплекти от перкал могат да бъдат направени от различни материали – памук, полиестер или и от двете. Памукът е най-популярният материал за изработка на перкал, но за да се избегне сбръчкване, производителите добавят полиестер или коприна. Най-висококачественият перкал е направен от 100% памук, а най-добрите видове памук са египетския, пима и супима памук.