logo
Фирма „Краси ЛА“ е една от водещите фирми на българския пазар, специализирана в текстилно-интериорно обзавеждане.
Позната и предпочитана от своите клиенти, повече от 20 години, фирмата впечатлява с богата гама висококачествени платове и материали за изработката на пердета, завеси, кувертюри, дамаски, спално бельо, покривки, салфетки, калъфи за столове, хавлиени изделия и всички видове щори.
0895 30 95 95; krasi_la@abv.bg

Памучен сатен

HomeПамучен сатен

Какво е памучен сатен и сатен ли е наистина?

Въпреки, че прилича на сатен, в същноста си не е. Разликата се корени в това, че памучният сатен се прави от памучни влакна, а сатенът от копринени. Това, по което си приличат е, че са еднакво меки и лъскави.

Памучените влакна се мерсализират, за да се омекоти тъкънта. Именно това създава блясъка и мекота. Памучният сатен запазва цветовете си дълго време

Комбинацията на сатенена структура на тъкане с мерсализация създава невероятно меката, гладка и здрава тъкан на памучния сатен.

Тъканта от памучен сатен има структура на тъкане – четири нишки върху една (4/1). По този начин повече нишки са на повърхността, което отразява по-добре светлината, придавайки блясък и лукс. За висококачествен сатен се смята сатен с не по-малко от 220 нишки/ м2.